“Vem, lutemos, punhos erguidos!”

Lluita real. Lluita per la terra. Perquè terra és vida:

Lluita per la vida.

Aquells i aquelles qui, en aquesta societat malalta i deshumanitzant, lluiten per tenir dret a un troç de terra, lluiten al cap i a la fi per la vida. Per la vida a nivell abstracte i per la vida a nivell individual, a nivell humà. Per la seva vida, i per la dels seus. 

Latifundis, terratinents i tanques privatitzadores poden anar a la foguera. L’adrenalina revolucionària d’ocupar i expropiar la terra d’un fill de puta multimilionari monopolitzador i mono-cultivador de la terra ha de passar a ser una sensació serena de posar les coses al seu lloc. 

Existeix a les grans babilònies el sentiment i pensament de que els seus moviments socials i col·lectius de lluita són fonamentals i imprescindibles i són els que van construint, consciència a consciència, el camí cap a un canvi. No són res sense els moviments de treballadors i treballadores rurals! No són res sense els pagesos, sense els camperols! A la vella Europa el sector és cada cop més reduït i no se’l tracta pas bé, – aplicant-se el mateix a la terra fèrtil no urbanitzada ni urbanitzable – però a l’Amèrica Llatina els campesinos, camponeses, labradores y lugareños són un gran col·lectiu que no té cap intenció de cedir davant les urpes del latifundi i que lluita cada dia per fer-se amb la terra que li pertoca. Indústria i serveis han envaït les ciutats i les ciutats han envaït la societat. Però en el camp rau l’esperança, i l’espurna del foc que cremarà cada un dels insensibles que no s’indigna davant les desigualtats que condemnen el món. 

[ “…si usted es capaz de temblar de indignación cada vez que se comete una injusticia en el mundo, somos compañeros, que es más importante.” Ernesto Guevara, 1964 ]

Un canvi social arribarà, quan arribi, a través de la lluita per la terra. Tornant als orígens, tornant a la nostra arrel més primitiva. Tornant a aquella vida més senzilla. A cultivar per menjar, anar al riu per beure aigua i cavar un forat per cagar. Lluita urbana i rural han d’anar agafades de la mà per poder transformar.

 “Nossa utopia é a terra, mas alem da terra é a reforma agrária, e alem da reforma agrária é a transformação social onde haja justiça e igualdade para todos e todas.” Membre del Moviment de Traballadors Rurals Sense Terra (MST) al Brasil.

Um dois três, quatro, cinco mil! O faz reforma agrária ou paramos o Brasil!“, “Um dois três, o quatro não se conta, tira o fazendeiro que o Sem Terra toma conta!”, “Nem um passo a frente, nem um passo atrás, a reforma agrária é o povo que faz!” “Ocupar, resistir, produzir! ” Càntics de l’MST.

Pròximament: cronograma, pas a pas, de l’execució d’una mega-ocupació de l’MST a l’estat de Goiás.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s