Què fas tu per canviar-ho?

“Tanca els ulls i viatja en el temps: 2025…2035…2045…2055…

Deixa’ls tancats aquí, en aquest 2015 que comença, però obre’ls en aquest nou temps futur en el que el teu esperit es troba. Ho veus? Ets en una plaçeta, plena d’arbres, prop d’un riu i hi ha uns nanos jugant a pilota. S’acosta una nena, encuriosida en veure’t, i engega una bateria de preguntes:

– És veritat que abans hi havia gent que passava gana? I és veritat que abans hi havia gent que no tenia on dormir calentó i còmode?

– És veritat que abans n’hi havia uns que tenien més i uns que en tenien menys, i que la gent no compartia perquè tothom tingués igual?

– I és veritat que hi havia bombes de veritat que destruïen poblats sencers i la gent havia de fugir de les seves terres?

– De veritat que cada persona era un número i hi havia normes, lleis crec que els hi deien, i tancaven a la gent entre barrots per no seguir-les?

Tu, entenent on et trobes, en un món lliure on reina el sentit comú més honest i el pensament comunitari, on la unitat simbòlica de referència és la humanitat i no l’home i on tothom se sent fill de la terra, i té clar que la terra ni es ven ni el lloga, et limites a dir:

– Doncs sí.

I ella, mirant-te ara, com un heroi o heroïna que ha passat per una gran guerra, et pregunta:

– I tu què vas fer per canviar-ho?

Tanca ara els ulls de la teva ànima, torna, torna, torna, cap aquí, cap aquest 2015 que comença, obre els ulls, ara sí, els del teu cos, i pregunta’t el que et preguntarà aquesta nena en el futur:

QUÈ FAS TU AVUI PER CANVIAR-HO?”

Si ens ha de servir d’alguna cosa la genial idea de partir, dividir, fragmentar el temps en anys, que sigui per ritualitzar la fi d’allò més negatiu de l’any que deixem enrere i donar la benvinguda a tot allò que poguem fer per millorar el que comença.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s